VIDEO | FC Barcelona zonder Brugts nipt onderuit tegen Chelsea

Chelsea heeft zaterdag goede zaken gedaan in de eerste halve finale van de UEFA Women's Champions League. De club uit Londen won met 1-0 op bezoek bij FC Barcelona.

De Spaanse ploeg kreeg in de beginfase de beste kansen. Chelsea kwam flink onder druk te staan, maar hoefde geen tegentreffer te incasseren. De Blues kwamen vlak voor rust op voorsprong. Erin Cuthbert schoot de bal hard binnen: 1-0.

Na de pauze werd Chelsea wederom gevaarlijk, maar wist het de marge niet te verdubbelen. FC Barcelona leek even later de kans op de 1-1 te krijgen. Een schot van Patri Guijarro belandde op de arm bij Kadeisha Buchanan, waarna er een penalty werd gegeven. Na een lange VAR-ingreep werd dat besluit teruggedraaid, omdat Salma Paralluelo hinderlijk buitenspel stond. De strafschop ging dus niet door.

In de slotfase kreeg FC Barcelona nog wel mogelijkheden op de gelijkmaker, maar het bleef bij 0-1. Bij de Spaanse formatie bleef Esmee Brugts de gehele wedstrijd op de bank. Volgende week, op zaterdag 27 april, staat de return in Londen op het programma.

Lees meer:
0 reacties