VIDEO | FC Barcelona produceert comeback en gaat naar CL-finale

FC Barcelona gaat voor het vierde jaar op rij naar de finale van de UEFA Women's Champions League. De topclub uit Spanje had zaterdag een comeback in huis tegen Chelsea: 2-0.

Dat was voldoende na de eerdere 1-0 nederlaag in Barcelona. Op Stamford Bridge bleef Esmee Brugts de gehele wedstrijd op de bank bij FC Barcelona. Vanaf daar zag zij hoe Aitana Bonmatí na een klein halfuur spelen de 0-1 maakte. Lang bleef het bij die ene treffer, waardoor het over twee wedstrijden 1-1 stond. Tussendoor kreeg Melanie Leupolz een enorme kans. Voor open doel schoot ze op de lat.

In de tweede helft ging het echter mis aan de kant van Chelsea. Kadeisha Buchanan kreeg in de 54e en 59e een gele kaart en moest dus vroegtijdig gaan douchen. Een kwartier later ging de bal op de stip, na een overtreding op Bonmatí. Fridolina Rolfö maakte vanaf elf meter geen fout en schoot FC Barcelona zo naar de finale van de UEFA Women's Champions League.

Daarin is op zaterdag 25 mei het Olympique Lyon van Damaris Egurrola en Daniëlle van de Donk de tegenstander. Zij waren zondag te sterk voor Paris Saint-Germain.

Lees meer:
0 reacties