VIDEO | Esmee Brugts heeft landstitel binnen met FC Barcelona

Esmee Brugts is zaterdag kampioen geworden met FC Barcelona. Op bezoek bij Granada werd er met 1-4 gewonnen, waardoor de Catalaanse topclub niet meer in te halen is op de ranglijst.

Brugts begon zaterdag op de bank en viel na 78 minuten spelen in. Op dat moment stond de eindstand al op het scorebord. Fridolina Rolfö opende al na twee minuten spelen de score, waarna Lucy Bronze er al snel 0-2 van maakte. Nog voor rust viel ook de derde FC Barcelona-treffer, die op naam kwam van Caroline Graham Hansen.

Granada deed vanaf de strafschopstip nog wat terug, maar de zege kwam niet in gevaar voor FC Barcelona. Vlak voor de invalbeurt van Brugts bepaalde Rolfö de eindstand vanaf elf meter op 1-4. Barça is dit seizoen nog ongeslagen in de competitie. De club staat op 76 punten na 26 duels, waarvan er 25 werden gewonnen.

Het seizoen kan de komende weken nog mooier worden voor Brugts en co. FC Barcelona speelt op 18 mei de bekerfinale tegen Real Sociedad en op 25 mei wacht de finale van de UEFA Women's Champions League, waarin Olympique Lyon de tegenstander is.

Lees meer:
0 reacties