VIDEO | Drie Leeuwinnen scoren in duel tussen Wolfsburg en Bordeaux

Dominique Janssen scoort voor VfL Wolfsburg
Dominique Janssen scoort voor VfL Wolfsburg Foto: © Pro Shots

Woensdagavond nam VfL Wolfsburg het in de UEFA Women's Champions League op tegen Girondins Bordeaux. Een Nederlands onderonsje, waarin drie OranjeLeeuwinnen van zich lieten horen.

Bij VfL Wolfsburg stonden Jill Roord en Dominique Janssen, die de aanvoerdersband droeg, in de basis, terwijl Katja Snoeijs bij het Franse Bordeaux een basisplaats had. In de eerste voorronde kwam VfL Wolfsburg na dertien minuten op voorsprong via Ewa Pajor. Snoeijs zorgde echter razendsnel voor de 1-1 door de bal van dichtbij binnen te werken.

Vijf minuten later kon opnieuw een Nederlandse speelster juichen, maar ditmaal aan de zijde van Wolfsburg. Roord zette de Duitse ploeg voor de tweede keer op voorsprong. Na een uur spelen zorgde Dominique Janssen met een kopbal voor de 3-1.

Uiteindelijk eindigde het duel in 3-2, waardoor de return in Frankrijk nog spannend is. Janssen was de enige Leeuwin die de negentig minuten volmaakte. Roord ging na een uur spelen naar de kant, vijf minuten later volgde Snoeijs. Sisca Folkertsma, die op de bank begon bij Bordeaux, kreeg 25 minuten. Shanice van de Sanden (VfL Wolfsburg) moest de gehele wedstrijd vanaf de bank toekijken. Lynn Wilms en Joëlle Smits ontbraken bij de Duitse ploeg.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand