VIDEO | Casparij valt uit bij ruime overwinning City op Liverpool

Manchester City heeft ook in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar geen fout gemaakt. In eigen huis won de ploeg met ruime cijfers van het Liverpool van Shanice van de Sanden, die op de bank begon.

City-coach Gareth Taylor had zondag een basisplaats over voor Kerstin Casparij en Jill Roord. Heel lang duurde het optreden van Casparij echter niet. De Nederlandse verdedigster moest zich al na tien minuten laten vervangen nadat ze een blessure opliep. Direct na de wissel kwam Liverpool op voorsprong na een fraaie goal van Taylor Hinds.

De thuisploeg kwam vier minuten later alweer op gelijke hoogte. Gemma Bonner, oud-speelster van Manchester City, scoorde een eigen doelpunt. Daarna werd het een feestje voor Khadija Shaw. De Jamaicaanse spits scoorde in minuut 32, diep in de blessuretijd van de eerste helft en in minuut 56.

Daarmee maakte Shaw dus een hattrick én kroonde ze zich tot all-time topscorer van Manchester City in de Barclays Women's Super League. Het slotakkoord kwam p naam van Chloe Kelly, die een kwartier voor tijd mocht aanleggen vanaf elf meter: 5-1.

Casparij werd dus vroeg gewisseld en ook Roord maakte aan City-zijde de negentig minuten niet vol. De aanvallende middenveldster ging tien minuten voor tijd naar de kant. Van de Sanden viel in de rust in, maar kon het verschil uiteindelijk niet maken.

Lees meer:
0 reacties