VIDEO | Casparij (City) en Snoeijs (Everton) uitgeschakeld in beker

Manchester City en Everton zijn er zondag niet in geslaagd om de halve finales van de FA Cup te bereiken. City verloor na penalty's van Tottenham Hotspur, terwijl Chelsea met 1-0 te sterk was voor Everton.

Bij Manchester City speelde Kerstin Casparij de gehele wedstrijd mee. Na zes minuten kon er al gejuicht worden, nadat Mary Fowler de 0-1 op het scorebord zette. Lang leek het bij die ene treffer te blijven, maar Bethany England maakte in de zesde minuut van de blessuretijd de gelijkmaker.

Penalty's moesten vervolgens een winnaar uitwijzen. Alex Greenwood en Chloe Kelly misten namens City, terwijl Spurs maar één strafschop miste. Daardoor gaat de club uit Londen door naar de halve finale.

Everton 0-1 Chelsea

In Liverpool nam Katja Snoeijs het met Everton op tegen Chelsea. Ook daar bleef het lang spannend, al waren de betere kansen voor Chelsea. Dat resulteerde in de 66e minuut in de 0-1. Invalster Catarina Macario, weer fit na een zware knieblessure, kroonde zich tot matchwinner.

Snoeijs maakte de negentig minuten niet vol. De Nederlandse spits werd in de 83e minuut vervangen voor Eleanor Dale. In de slotfase lukte het Everton niet meer om te scoren en dus was de goal van Macario genoeg voor Chelsea.

Lees meer:
0 reacties