VIDEO | Beerensteyn en Pelova stap dichter bij groepsfase CL

Lineth Beerensteyn en Victoria Pelova hebben woensdagavond een stap richting de groepsfase van de UEFA Women's Champions League gezet. Met respectievelijk Juventus en Arsenal wonnen ze de eerste wedstrijd van de voorronde.

Juventus nam het in Frankfurt op tegen Okzhetpes. Beerensteyn begon in de basis en zag hoe Cristiana Girelli al na zes minuten de score opende. De OranjeLeeuwin leek vervolgens de 2-0 te maken, maar Martina Lenzini kreeg die goal op haar naam. Op slag van rust pikte ook Arianna Caruso een doelpunt mee.

Via Girelli en twee late treffers van Sofia Cantore en Ella Palis eindigde het duel in 6-0. Beerensteyn speelde uiteindelijk 65 minuten mee. Juventus neemt het in de volgende wedstrijd op tegen Eintracht Frankfurt. Dat duel wordt aanstaande zaterdag gespeeld.

Arsenal, met Renée Slegers als nieuwe assistent, ging op bezoek bij Linköping FC. Daar miste Kim Little al vroeg in de wedstrijd een penalty, maar uiteindelijk pakte de ploeg uit Londen toch de zege. Caitlin Foord maakte na 53 minuten de 1-0, waarna Lina Hurtig zo'n tien minuten voor tijd de tweede Engelse goal maakte.

Stina Blackstenius tekende voor de 3-0 in de blessuretijd. Victoria Pelova viel in de 72e minuut in bij Arsenal. Zaterdag nemen de Gunners het op tegen Paris FC.

Lees meer:
0 reacties