VIDEO | Arsenal wint na late goals van City, titelstrijd spannend

Arsenal heeft zondagmiddag de topper tegen Manchester City gewonnen. In Manchester sloegen de Gunners in de laatste minuten toe: 1-2.

City, de koploper van de Barclays Women's Super League, kwam na iets meer dan een kwartier spelen op voorsprong. Lauren Hemp, die onlangs haar contract verlengde, opende de score. Lang bleef het bij die ene goal, totdat Stina Blackstenius het vlak voor tijd op haar heupen kreeg.

De Zweedse aanvalster tekende in de 89e minuut voor de 1-1 en kopte vervolgens in de blessuretijd de winnende goal binnen. Daardoor ging City voor het eerst in lange tijd onderuit. Bij de club uit het blauwe deel van Manchester had Kerstin Casparij een basisplaats. Ze werd na 87 minuten gewisseld. Victoria Pelova speelde de hele wedstrijd mee aan de zijde van Arsenal.

Nadat City punten had laten liggen, won Chelsea overtuigend met 8-0 van Bristol City. Het verschil tussen beide ploegen is nu nog maar drie punten, in het voordeel van Manchester City (52 punten). Chelsea (49 punten) heeft nog wel een wedstrijd tegoed en door de ruime zege op Bristol ook een beter doelsaldo. Daardoor valt de beslissing van het kampioenschap op de laatste speeldag. Arsenal staat derde met 47 punten.

Lees meer:
0 reacties