Welkom op onze nieuwe website!

VIDEO | Ajax haakt af in titelstrijd na nederlaag tegen FC Twente

Fc twente ajax 609ed41d48f43
Fc twente ajax 609ed41d48f43 Foto: © Pro Shots

Ajax is definitief afgehaakt in de strijd om de landstitel. FC Twente versloeg de Amsterdammers vrijdagavond met 1-0.

Ajax moest vanavond winnen om nog zicht te houden op de titel. De ploeg ging echter onderuit en zag PSV ruim winnen van ADO Den Haag, waardoor het kampioenschap niet meer haalbaar is.

De ploeg van trainer Danny Schenkel speelde in de eerste helft sterk en kreeg in de zesde minuut de eerste kans. De voorzet van Soraya Verhoeve was echter net te hoog voor Caitlin Dijkstra. Niet veel later gaf Samantha van Diemen de bal voor. Die bal ging over keepster Daphne van Domselaar heen, maar uiteindelijk had zij wel de bal.

Van Domselaar viel daarna positief op. Ze bracht schitterend redding op een fraai schot van Stefanie van der Gragt, die helemaal vrij stond bij een vrije trap. Aan de andere kant was Renate Jansen dichtbij, maar zij kon net niet bij de bal. In de 31e minuut was het wel raak voor FC Twente.

Na goed werk van Rieke Dieckmann kwam de bal bij Anna-Lena Stolze, die op haar beurt Renate Jansen vond. De captain van de Tukkers wist daar wel raad mee en maakte de 1-0. Met die stand gingen beide ploegen aan de thee.

In de tweede helft speelde FC Twente sterker dan Ajax. De ploeg hield de deur achterin dicht en gaf goed druk op Ajax. De Amsterdamse ploeg zette daar vrij weinig tegenover. Echt grote kansen werden niet gecreëerd, terwijl de ploeg van trainer Danny Schenkel wel moest. De Amsterdamse goal viel uiteindelijk niet. FC Twente kreeg de grootste kansen, onder andere via Stolze, Dieckmann en Marisa Olislagers.

Doelpunten vielen er niet meer. Ajax eindigde het duel overigens met tien speelsters. Van Diemen kreeg een directe rode kaart in de blessuretijd. FC Twente houdt door de zege zicht op de landstitel en is daarmee ook zeker van deelname aan de UEFA Women's Champions League. De nummers één en twee van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen plaatsen zich voor het toernooi.

Scoreverloop:
31' 1-0
Renate Jansen

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand