VIDEO | Ajax boekt in eigen huis belangrijke overwinning op PSV

Ajax psv 60aa5fa5122da
Ajax psv 60aa5fa5122da Foto: © Pro Shots

Ajax heeft zondagmiddag een tik uitgedeeld aan PSV. De Amsterdammers wonnen in eigen huis met 3-2 van de Eindhovenaren.

Daarmee ging de landstitel naar FC Twente, dat met 1-0 won van ADO Den Haag. Ajax moest zondag winnen om zicht te houden op deelname aan de Champions League. De ploeg van trainer Danny Schenkel kwam na een klein halfuur op voorsprong. Eshly Bakker opende de score.

Na de thee knokte PSV, dat in de eerste helft vrijwel niks creëerde, zich terug. Joëlle Smits maakte oog in oog met Claire Dinkla de 1-1. Tien minuten later kwam Ajax echter alweer op voorsprong. Lisa Doorn schoot de hoekschop in een keer binnen, mede door slecht keeperswerk van Sari van Veenendaal.

Nikita Tromp deelde PSV in de slotfase de definitieve tik uit. De spits maakte de 3-1. De Eindhovense ploeg kwam nog terug tot één treffer via Kyah Simon, maar de titel ging naar FC Twente.