VIDEO | ADO Den Haag en FC Twente beginnen play-offs met gelijkspel

Op ado den haag fc twente 60831c5b7c276
Op ado den haag fc twente 60831c5b7c276 Foto: © Orange Pictures

ADO Den Haag en FC Twente zijn de play-offs in de kampioenspoule begonnen met een gelijkspel. In Den Haag werd het vrijdagavond 1-1.

De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Twente. Suzanne Giesen deed een poging, maar schoot in de handen van keepster Barbara Lorsheyd. Aan de andere kant waren er mogelijkheden voor onder meer Jannette van Belen.

Na een klein halfuur was het ADO Den Haag dat op voorsprong kwam. FC Twente leed balverlies op het middenveld, waardoor ADO Den Haag kon omschakelen. Een dieptebal op Liz Rijsbergen werd uiteindelijk gepromoveerd tot fraaie treffer: 1-0.

Dat was tevens de ruststand. De ploeg van trainer Sjaak Polak begon het sterkst aan de tweede helft. Van Belen kreeg een kans en een voorzet van Shanique Dessing belandde op de binnenkant van de paal. Ook FC Twente trof het aluminium uit een corner.

Met nog tien minuten te gaan zette Marisa Olislagers de gelijkmaker op het scorebord. De middenveldster, die een verleden heeft bij ADO Den Haag, schoot hard de 1-1 binnen. Daar bleef het uiteindelijk bij, waardoor beide ploegen één punt bij konden schrijven.