Victoria Pelova zeer open: "De eerste maand was erg lastig"

Victoria Pelova in actie namens Arsenal
Victoria Pelova in actie namens Arsenal Foto: © Pro Shots

Victoria Pelova speelt sinds begin dit jaar bij Arsenal. De overstap van Ajax naar Londen was niet niks.

"Het was wel even wennen. Het is een andere cultuur. Ze eten bonen 's ochtends. Maar ik vind het heel leuk en de meiden zijn heel professioneel", geeft Pelova aan in gesprek met de NOS. De OranjeLeeuwin merkte wel het niveauverschil. "De eerste weken hadden we nog niet zo veel wedstrijden en waren de trainingen wel intensief. En elke wedstrijd speel je tegen een topper. Bij het Nederlands elftal heb ik die wedstrijden ook gespeeld, dus ik wist een beetje waar ik aan toe was."

"Maar ik vond het de eerste maand wel heel erg lastig. En je komt nieuw in een team. Dat is altijd lastig, helemaal als je in de winter komt", vertelt Pelova. Ze kreeg veel steun van teamgenoot Vivianne Miedema. "Ze heeft me echt heel erg geholpen. Ik heb ook een maand bij haar gewoond. Ze zit al jaren te trekken: 'Vic, ga nou eens naar het buitenland. Dat zou echt goed voor je zijn.' Dus Viev heeft altijd in me geloofd. Het is fijn dat een voor mij heel grote speler dat zegt."

Vrijdag neemt Pelova het met de OranjeLeeuwinnen op tegen Duitsland. "Ik heb nu tegen Manchester City en Bayern München gespeeld en dan kom je hier. Nu gaan we tegen Duitsland spelen. Dat niveau is niet superverschillend. Dus ik denk dat ik wel met iets meer vertrouwen hier ben nu."

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand