Victoria Pelova krijgt complimenten: "Ze doet het uitstekend"

Victoria Pelova bij Arsenal
Victoria Pelova bij Arsenal Foto: © Pro Shots

Victoria Pelova verruilde Ajax afgelopen winter voor Arsenal. Bij de Londense club is ze uitgegroeid tot een van de smaakmaaksters. Haar goede optredens namens Arsenal leveren haar complimenten op van journaliste Ameé Ruszkai.

Volgens de schrijfster van GOAL is Pelova een van de beste transfers van het afgelopen seizoen in de Barclays Women's Super League. "Nadat ze voor Kerstmis zowel Beth Mead als Vivianne Miedema hadden verloren aan ACL-blessures, lag er extra nadruk op de transferperiode van Arsenal in januari, vooral als het ging om aanvallende aankopen", geeft Ruszkai aan.

Pelova werd eerder al in verband gebracht met Arsenal en in de winterse transferperiode was het zo ver. "Sinds ze de overstap heeft gemaakt, doet de veelzijdige Nederlandse het uitstekend", is de journaliste lovend. "Pelova's aanpassingsvermogen, dat zowel op de flank als op het middenveld kan opereren, is een belangrijke eigenschap geweest voor een team dat sinds haar komst alleen maar mee is uitgedund", doelt Ruszkai op de vele blessures bij Arsenal.

"De kwaliteit die ze in een oogwenk op een wedstrijd kan strooien, heeft de Gunners geholpen die uitdagingen te overwinnen en ook voor volgend seizoen stevig op koers te blijven voor Europees voetbal", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand