VfL Wolfsburg-nieuweling Wilms enkele maanden uitgeschakeld

Lynn Wilms
Lynn Wilms Foto: © Orange Pictures

VfL Wolfsburg kan de komende maanden niet beschikken over Lynn Wilms. De verdedigster, die na de Olympische Spelen de overstap maakte van FC Twente naar de Duitse club, heeft last van rugklachten.

Daardoor is het onmogelijk om te beginnen met trainen, zo meldt VfL Wolfsburg. Wilms was deze zomer actief met de OranjeLeeuwinnen op de Olympische Spelen en stond drie keer in de basis. Bij terugkeer in Duitsland bleek er een langere opbouwfase nodig om ervoor te zorgen dat Wilms pijnvrij is en kan spelen.

Wel vertrekt de 20-jarige verdedigster vrijdag met haar nieuwe ploeg naar het trainingskamp in Harsewinkel. "Deze diagnose is een bittere pil voor ons team en natuurlijk voor Lynn", reageert Ralf Kellermann, sportief directeur van de club.

"Deelname aan de Olympische Spelen is een hoogtepunt voor elke voetbalster en we wensten onze deelnemers het grootst mogelijke succes. Natuurlijk moet zelfs bij zo'n belangrijk toernooi de verantwoorde behandeling van de gezondheid van de speelsters op de voorgrond staan", klinkt het kritisch.

Kellermann besluit: "Nu is het zaak om Lynn zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens haar revalidatie."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand