VfL Wolfsburg naar bekerfinale na monsterwinst, Janssen trefzeker

VfL Wolfsburg staat voor het tiende jaar op rij in de finale van de DFB Pokal. De Duitse topclub was zaterdag veel en veel te sterk voor SGS Essen: 9-0.

Bij Die Wölfinnen hadden Lynn Wilms en Dominique Janssen een basisplaats. Fenna Kalma viel in de rust in. Op dat moment stond Wolfsburg met 3-0 voor. Jule Brand opende na veertien minuten spelen de score, twee minuten later maakte Ewa Pajor de tweede goal. Vivien Endemann zorgde voor de 3-0 ruststand.

Diezelfde Endemann tikte vijf minuten na rust haar tweede goal van de middag binnen, waarna Janssen ook een duit in het zakje deed. Drie minuten later werd het 6-0, door een ongelukkige eigen goal van Emely Lina Joester. Endemann maakte tien minuten voor tijd haar hattrick compleet.

Via Riola Xhemaili en Svenja Huth eindigde het duel in 9-0. Wilms en Janssen maakten de negentig minuten vol. In de bekerfinale, die voor 9 mei op het programma staat, gaat VfL Wolfsburg het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Bayern München en Eintracht Frankfurt.

Lees meer:
0 reacties