Veurink: ''Vlak daarna vroeg Sarina of het wat voor mij zou zijn''

Copyright proshots 7380743 5fc544323e7f5
Copyright proshots 7380743 5fc544323e7f5 Foto: © Pro Shots

In navolging van bondscoach Sarina Wiegman vertrekt ook assistent Arjan Veurink naar de Engelse voetbalbond. De Engelse interesse speelde al een tijdje.

"Al vanaf het moment dat Sarina Wiegman bekend maakte naar Engeland te gaan. Eigenlijk vlak daarna vroeg ze me of het wat voor mij zou zijn en ben ik er zelf ook over na gaan denken", vertelt Veurink aan De Stentor.

De assistent werd enkele keren genoemd als opvolger van Wiegman. "Het is een eer. Maar wat voor mij heel belangrijk was, is waar ik nu zelf sta als trainer", vervolgt Veurink. "Hoe kijk ik naar mezelf en mijn eigen ontwikkeling. Dat is ook waar ik zelf invloed op heb. Waar sta ik in mijn carrière en waar kan ik mezelf doorontwikkelen?"

Veurink wil kan nog grote stappen maken, zo geeft hij aan. "Als coach met mijn achtergrond, het ontbreken van ervaring als betaald voetballer, bij je eerste kans als hoofdcoach op het allerhoogste niveau moet het direct raak zijn."

De overstap naar Engeland zal de assistent helpen om de stappen vooruit te zetten, is Veurink overtuigd. "Dat gaat me in de toekomst een nog betere coach maken", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties