Veurink: "Ultieme bevestiging dat wat wij doen succesvol is"

Arjan Veurink langs de lijn bij Engeland
Arjan Veurink langs de lijn bij Engeland Foto: © Pro Shots

Arjan Veurink is al jarenlang de rechterhand van Sarina Wiegman. Afgelopen zomer schreven ze historie: het duo won met de Engelse Lionesses het EK in eigen land.

Het zorgde voor emotie bij Veurink. "Ik moest gewoon huilen. Ik heb er veel voor moeten doen en veel voor moeten laten. Eigenlijk kwam alles er op dat moment uit", vertelt de 36-jarige coach aan de NOS. "Het was ook het besef dat hetgeen we in Nederland gepresteerd hadden, het winnen van het EK en het halen van de finale van het WK, dat dat niet zomaar geluk was."

Veurink gaat verder: "Dit was de ultieme bevestiging dat hetgeen wij met z'n tweeën doen succesvol is. Dat we in een ander land, met een andere cultuur en op zo'n korte termijn, opníeuw Europees kampioen werden, ja, dat raakte me echt. Het kwam allemaal samen daar op Wembley", aldus de assistent van Wiegman.

In 2017 flikten Veurink en Wiegman het kunstje in Nederland. "Toen we het EK wonnen zeiden mensen tegen me: Arjan, je kan je misschien inbeelden wat deze titel voor onze voetbalcultuur betekent, maar helemaal begrijpen doe je het nooit. Zó diep ziet het", geeft hij aan. Het duo is gegroeid in de rol, zo vertelt Veurink.

"In de eerste twee jaren hebben we wel echt momenten gehad dat we met elkaar sparden over onze samenwerking en hoe we die nog beter vorm konden geven. In het begin vond Sarina het bijvoorbeeld moeilijker zaken uit handen te geven en te delegeren", weet Veurink nog. "Dat is een verschil van dag en nacht met hoe het nu gaat. Nu zegt ze letterlijk: Arjan, jij zorgt er samen met de technische staf voor dat alle voetbalgesprekken die we hebben vertaald worden naar het trainingsveld. Ik kan inmiddels wel echt zeggen dat we op één lijn zitten. Het zorgt voor rust", sluit hij af.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand