Ajax treurt: "Er was wel verwarring, want we hoorden een fluitje"

Lauren James (Chelsea) en Nadine Noordam (Ajax)
Lauren James (Chelsea) en Nadine Noordam (Ajax) Foto: © BSR Agency

Ajax kwam dinsdagavond na zo'n twintig minuten spelen op achterstand tegen Chelsea. De defensie van de Amsterdammers stopte halverwege de aanval van Chelsea met sprinten. Zij dachten namelijk dat er gefloten werd door de scheidsrechter.

Lauren James brak door de verdediging van Ajax heen, waarna een aantal speelsters stopte met meelopen. Even leek de goal van James nog afgekeurd te worden wegens buitenspel, maar de VAR keurde de treffer alsnog goed. Er was wat verwarring bij die goal, zo legde Nadine Noordam na afloop uit op de persconferentie.

De speelsters hoorden namelijk een fluitje, wat uit het publiek leek te komen. "Uiteindelijk ging 'ie via een speelster van ons. Je moet doorgaan tot die bal uit is. Dat deden we gewoon niet goed. Maar er was wel verwarring, want we hoorden een fluitje", zei de middenveldster, die dinsdag de aanvoerdersband droeg door het ontbreken van Sherida Spitse.

"Voor mijn gevoel leek het fluitje heel dichtbij. Maar dan moeten we alsnog doorgaan totdat er gefloten is. Je weet natuurlijk dat er nu ook een VAR is. Je moet gewoon doorgaan", aldus Noordam. Coach Suzanne Bakker was ook verbaasd: "Ik heb niks gehoord."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand