Vervelend duel voor Oranje: "Moeilijk dat UEFA ons niet steunde"

Vivianne Miedema tijdens een training van de OranjeLeeuwinnen
Vivianne Miedema tijdens een training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen spelen dinsdag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. Een vervelend tussendoortje op de weg richting het EK van Engeland.

De speelsters hadden het duel namelijk liever nooit willen spelen. "Het was moeilijk dat de UEFA en FIFA ons niet steunden", geeft Vivianne Miedema aan in gesprek met De Telegraaf. De KNVB besloot eerder om geen wedstrijden te spelen tegen Rusland en Wit-Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne.

Andere landen in de poule van Oranje besloten echter om wel in actie te komen tegen het land, waardoor de voetbalbond uiteindelijk toch overstag ging. Een 'langdurige boycot had geen effect' zag de KNVB, waarna er besloten werd om het duel toch af te werken. Wel achter gesloten deuren en zonder volksliederen en vlaggen.

"Ik vind het lastig", zegt Miedema, die onderdeel is van de spelersraad, die nauw betrokken werd bij het besluit. "Als voetballer wil je natuurlijk naar het het WK, maar anderzijds zijn er ook veel belangrijkere dingen dan tegen een balletje trappen op een veld."

"De een voelt zich er gemakkelijker bij om zich uit te spreken dan een ander. Ik zie die verantwoordelijkheid en wil die graag pakken", geeft de spits aan. "Het blijft moeilijk, ook omdat die meiden uit Wit-Rusland hier niets aan kunnen doen."

"Maar voor ons is het nu gewoon zaak om die drie punten te pakken, zodat we ons weer snel kunnen focussen op het EK", besluit Miedema.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand