'Vertrekkende Vivianne Miedema was al langer niet happy bij Arsenal'

Vivianne Miedema juicht na haar laatste goal voor Arsenal
Vivianne Miedema juicht na haar laatste goal voor Arsenal Foto: © BSR Agency

Vivianne Miedema en Arsenal gaan komende zomer na zeven jaar uit elkaar. Het is het einde van een, zo leek het, droomhuwelijk. Volgens insiders was de Nederlandse spits echter al langer ongelukkig bij de Engelse club.

Dat schrijft het NRC. Arsenal verlengde het aflopende contract van de 27-jarige Miedema niet. Het kwam als een verrassing voor vele fans, maar iemand dicht bij de ploeg geeft aan dat Miedema 'al langer niet happy' was. "Niet met Jonas en niet met de kant die het team op ging", geeft die persoon aan in het eerdergenoemde medium.

Jonas is Jonas Eidevall, sinds 2021 de coach van Arsenal. De Zweed zou er weinig voor voelen om het team rond Miedema te bouwen en wordt omschreven als 'overkokende melk'. Eidevall zou 'vanuit het niets in woede ontsteken', zo wordt er geschreven. Iemand anders vertelt dat Miedema 'ongelukkig was met de medische begeleiding'. Die zou niet op maat zijn bij de revalidatie van speelsters.

Miedema kan het weten, aangezien ze lang buitenspel stond vanwege een zware knieblessure. Afgelopen weekend speelde de OranjeLeeuwin haar laatste wedstrijd voor de Gunners. Ze scoorde direct, met haar eerste balcontact. Waar de spits haar carrière gaat vervolgen, is nog niet bekend. Manchester City lijkt een goede kanshebber: de club van Jill Roord en Kerstin Casparij heeft interesse in de diensten van de Hoogenveense. 

Lees meer:
0 reacties