Versteegt: "Veel teams keken tegen ons op omdat we Ajax waren"

Mandy Versteegt komt het veld op
Mandy Versteegt komt het veld op Foto: © Pro Shots

Mandy Versteegt voegde zich in 2012 bij Ajax en speelde in totaal vier jaar bij de Amsterdamse club. Ze kijkt terug op 'hele mooie jaren'.

"We waren een team in opbouw, moesten omgaan met de druk en vonden het soms lastig om met tegenslagen om te gaan", blikt Versteegt terug op de website van de Amsterdammers. "Veel teams in de competitie keken tegen ons op omdat we Ajax waren, maar wij moesten echt nog een geheel worden. Fans waren heel geïnteresseerd en er was veel publiek", weet ze nog.

In de jaren die volgden zette Ajax grote stappen in het vrouwenvoetbal. Zo werd er dit jaar Europees voetbal gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. Dat was in de tijd van Versteegt heel anders: "Ik studeerde in die periode en werkte bij Ajax Fancare naast het voetballen. Zo had ik soms een tentamen in de ochtend en moest ik in de middag verzamelen voor een uitduel bij FC Twente."

"Dan was ik 's nachts thuis en moest ik een dag later werken en trainen. Dat waren lange dagen. Het mooie is dat de spelers bij Ajax zich nu volledig kunnen focussen op het voetballen. Het is een goede ontwikkeling", aldus Versteegt.

Lees meer:
0 reacties