Verspaget: "Probeer een band met Feyenoord vrouwen te creëren"

Amber Verspaget (Feyenoord) in actie tegen Excelsior
Amber Verspaget (Feyenoord) in actie tegen Excelsior Foto: © Orange Pictures

Naast speelster van Feyenoord is Amber Verspaget ook actief bij #KrachtvanFeyenoord, de maatschappelijke tak van de Rotterdamse club. Daar organiseert ze sociaal-maatschappelijke projecten om supporters van Feyenoord en inwoners van Rotterdam – met name jongeren en kinderen – in beweging te brengen.

Verspaget werkt bij de #KrachtvanFeyenoord als maatschappelijk trainer. Elke maandag geeft ze dus training in een zaal in Rotterdam-Zuid aan een groep meiden van een jaar of veertien, die het leuk vinden om na schooltijd te gaan zaalvoetballen. "De achterban van de club is ontzettend groot", vertelt Verspaget op de officiële website van de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Als maatschappelijk trainer valt het me elke keer weer op wat voor enorme impact Feyenoord op de stad heeft. Of ik nu op scholen kom, in zalen, op pleintjes, of waar dan ook in de stad: heel veel kinderen dragen kleding van Feyenoord."

"Buiten het feit dat ik het in mijn werk prachtig vind om kinderen iets te leren en hen meer te laten bewegen, grijp ik de mogelijkheid aan om kinderen ook een band met de vrouwen van Feyenoord op te laten bouwen", gaat ze verder. "Om ze te vertellen hoe het is om voor Feyenoord te voetballen. Om ze aan te moedigen om naar ons te komen kijken en ze erop te wijzen dat alle wedstrijden live op televisie zijn. Ik hoop dat ik ze enthousiast kan maken voor het vrouwenvoetbal."

Lees meer:
0 reacties