Versluis vroeg Kerr om informatie: "Wist helemaal niet wie ze was"

Angela Versluis in het shirt van Excelsior
Angela Versluis in het shirt van Excelsior Foto: © Orange Pictures

Angela Versluis verruilde Excelsior deze zomer voor een avontuur in Australië. Voetballen gaat ze doen voor twee clubs: Brisbane Lions en Brisbane Roars.

"Als ik het nu niet doe, dan gebeurt het niet meer", zegt de 20-jarige Versluis tegen het Algemeen Dagblad. "Dit was de tweede keer dat ze bij me kwamen. De eerste keer speelde ik nog bij Sparta en was ik pas achttien jaar. Dat was nog een beetje te jong om te gaan. Maar nu moet ik die kans grijpen."

Ze kan in Australië dus voor twee verschillende clubs uitkomen: "Lions speelt het hele jaar door in de deelstaat Queensland, Roars voetbalt in de A-league, de hoogste competitie, in het hele land. Dat seizoen is met iets van vijf maanden veel korter."

"Vandaar dat ik bij Lions begin en dan mogelijk doorstroom naar Roars. Hoe dat precies zit, moet ik nog even afwachten. Ik heb al gezegd dat ik eerst wil acclimatiseren", legt Versluis uit. De aanvalster heeft verder ook informatie ingewonnen.

Dat deed ze bij niemand minder dan topspits Sam Kerr, die een verleden heeft bij Brisbane Roars. "Via via kwam ik in contact. Ze heeft me dingen over de club verteld. Eerst wist ik helemaal niet wie ze was!"

"Ik vroeg ook nog: ‘en waar voetbal jij dan?’ Toen ik op haar Instagram keek, bleek wel dat ze niet zomaar een voetbalster is. Ze heeft bijna een miljoen volgers!", zag Versluis toen. Voetbaltips heeft ze niet gevraagd: "Maar als ze op de club langskomt, ga ik zeker een balletje met haar trappen. We staan tenslotte op dezelfde positie. Daar kan ik nooit slechter van worden."

Met haar Australische avontuur komt er een droom uit voor Versluis. "Ik wilde het land altijd al een keer bezoeken, maar dan als backpacker. Nu kan ik het combineren met voetbal, dus hoe mooi is dat."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand