Versluis: "Ik kwam in Australië voor een lastige keuze te staan"

Angela Versluis in het shirt van Excelsior
Angela Versluis in het shirt van Excelsior Foto: © Orange Pictures

Angela Versluis is terug bij Excelsior. De 21-jarige aanvalster verruilde de Rotterdammers afgelopen zomer voor een avontuur in Australië, maar keerde afgelopen week weer terug bij de club uit Kralingen.

"Het stond vooraf niet vast hoe lang ik in Australië zou blijven, maar het is bij een half jaar gebleven. Ik had het er prima naar mijn zin, maar kwam voor een lastige keuze te staan", vertelt Versluis in gesprek met PZC. In Australië was ze actief bij Brisbane Lions, waar ze ook had kunnen blijven. Dan had ze echter een driejarig contract moeten tekenen.

"Dat was omdat ik dan voor een speciaal visum in aanmerking zou komen. Drie jaar vond ik echter een te lange periode. Het is toch de andere kant van de wereld en ik kan niet zeggen wat ik over een jaar wil met mijn leven. Bij een andere club kon ik voor een jaar tekenen, maar het ging allemaal veel te lang duren voordat het visum geregeld zou zijn", zegt Versluis, die wel positief terugkijkt op haar Australische avontuur.

"Vooral op persoonlijk vlak heb ik heel veel geleerd. Als je op je 21ste aan de andere kant van de wereld gaat wonen, leer je jezelf snel en goed kennen", geeft de aanvalster aan. "Op voetbalgebied ben ik vooral op fysiek vlak erg gegroeid. Voordat ik naar Australië ging, deed ik eigenlijk nooit aan krachttraining. Nu zit ik drie à vier keer per week in de sportschool. Ik heb geleerd dat ik me daar fijn bij voel en veel baat bij heb in het veld."

Nu is Versluis dus terug bij Excelsior: "Toen duidelijk werd dat ik terug naar Nederland zou gaan, was het geen automatisme dat ik bij Excelsior terug zou keren. Voor mij was het geen must om op het hoogste niveau te voetballen. Mijn doelen in het voetbal, zoals spelen in de eredivisie, heb ik in principe al gehaald. Excelsior is bovenal een fantastische club, waar ik me enorm thuis voel. Toen ze vroegen of ik wilde terugkeren, was de keuze uiteindelijk snel gemaakt", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
29/01
Feyenoord V
12:15
Fortuna Sittard W
di
31/01
PSV V
19:00
FC Twente V
di
31/01
VV Alkmaar W
20:00
SC Heerenveen V
vr
3/02
VV Alkmaar W
19:30
Feyenoord V
vr
3/02
PEC Zwolle V
19:30
Excelsior Rotterdam W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 11 52 33
2 Ajax V 12 33 33
3 Fortuna Sittard W 10 10 19
4 ADO Den Haag V 11 9 16
5 PSV V 10 4 16
6 Feyenoord V 10 0 16
7 VV Alkmaar W 11 -21 10
Bekijk de hele stand