Verrijp: "Dat zou nog wel een mooie stap zijn voor de toekomst"

Lyanca Verrijp
Lyanca Verrijp Foto: © Screenshot Feyenoord TV

Er zijn dit seizoen al meerdere spelers vanuit de Feyenoord Vrouwen opleiding gedebuteerd in het eerste elftal. Een goede ontwikkeling, die mede wordt mogelijk gemaakt door Lyanca Verrijp en Romy Tombroek. Zij zijn verantwoordelijk voor de coaching van het onder 16 team.

"Ik moet zeggen dat ik vanuit het hoofdtrainerschap de kaders uitzet", begint Verrijp tegenover Feyenoord TV. "Samen maken we dan alle trainingen en die verdelen we dan. We zetten elkaar in elkaars kracht en op de trainingen zijn we bezig met het voetballen." "Ik ben op de trainingen wat meer gericht op het individu", vertelt Tombroek. "Ik ben dus op de training wat meer bezig met de prestaties van meiden. Lyanca is wat meer gericht op het teamproces."

Daarna legt Verrijp uit hoe hun week er ongeveer uit ziet. "Op zaterdag beginnen we meestal met de evaluatie, dan gaan we door naar maandag waarbij we een soort opstart doen. Dinsdag wordt er dan iets intensiever getraind met een deel performance erbij." "Woensdag pakken er er een beetje kracht bij", haakt Tombroek in. "Vanuit daar gaan we donderdag iets meer tactisch trainen richting de wedstrijd van zaterdag en op vrijdag trainen we dan iets korter."

"Toen ik hier begon waren de verschillen best groot", gaat Verrijp verder. "Nu worden die steeds kleiner. Je ziet ook dat onze meiden nu ook naar de topsportschool gaan, dat we ook ook overdag trainen en dus eigenlijk helemaal meegaan in het topsportprogramma vanuit de academie. Het enige verschil is dat wij nog niet onze wedstrijden spelen op Varkenoord. Daar trainen we ook niet. Dat zou nog wel een mooie stap zijn voor in de toekomst."

Lees meer:
0 reacties