'Verlegen' Sara Thrige wil PSV verder helpen: "Dat wil ik laten zien"

Sara Thrige Andersen aan de bal namens PSV
Sara Thrige Andersen aan de bal namens PSV Foto: © Pro Shots

Sara Thrige Andersen meldde zich vorige week voor het eerst bij PSV. De Deense rechtsback maakte zondag direct haar basisdebuut in de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Een kennismaking met de 27-jarige Thrige Andersen, die na een stressvolle periode PSV verder wil helpen.

Vooropgesteld: Thrige Andersen heeft het inmiddels goed naar haar zin in Eindhoven. Maar onderschat de stress die bij een transfer komt kijken niet. "Alles wordt anders. Ik ging naar een ander land, waar ze een andere taal spreken. Ik kom nu in een compleet nieuwe omgeving, een nieuwe competitie. Het is stressvol, maar het hoort er natuurlijk ook bij. En iedereen hier helpt me enorm."

Zondag stond de vleugelverdedigster dus direct in de basis. Een leuke verrassing voor de Deense. "Ik wist niet zo goed was ik moest verwachten de eerste weken, maar ik ben blij dat ik direct mocht starten. Nu weet ik wat ik kan verwachten, daardoor kan ik wat meer ontspannen", geeft ze aan.

Overgekomen van AC Milan

Thrige Andersen ruilde AC Milan in voor PSV. Bij de Italiaanse club kwam ze niet veel aan spelen toe. "Over het algemeen genoot ik van mijn leven daar. Ik had leuke mensen om me heen en leven in Italië was altijd een soort droom. Maar mijn positie in het team... Ik wilde meer speelminuten, was op zoek naar een kans ergens anders. Toen ik te horen kreeg van de interesse van PSV, dacht ik direct: 'hier moet ik heen'.

Dat PSV bij de rechtsback uitkwam, komt mede door Caroline Rask. De Deense oud-speelster van PSV zette vorig seizoen een punt achter haar carrière en ging daarna aan de slag als scout. Thrige Andersen begint te lachen als de naam van Rask valt. "Zij is een goede vriendin van mij, we hebben ook samen gespeeld. Zij is er ook bij betrokken. Ze had het veel over PSV, natuurlijk over de goede dingen", klinkt het. "Ze overtuigde me er ook van dat dit een goede stap voor mij zou zijn."

"Dat is echt typisch iets voor mij"

Tegen ADO Den Haag liet de Deense met regelmaat zien wat ze in huis heeft. "Dat rennen langs de lijn, dat is echt typisch iets voor mij. Ik vind het ook gewoon leuk en ik denk dat het een van mijn beste eigenschappen is. Nu moet ik nog wennen aan de speelsters naast me op het veld."

Eén van hen is Zera Hulswit, dit seizoen al goed voor negen assists. "Zondag liep het goed. Het is een begin van een nieuwe samenwerking, tussen Zera en mij. We moeten aan elkaar wennen, aan de manier waarop we bewegen", zegt Thrige Andersen. "Zondag hielp ze me goed door met me te communiceren."

Ervaring buiten het veld

Thrige Andersen wil niet alleen op het veld iets toevoegen. Ook buiten het veld hoopt de ervaren speelster wat te kunnen betekenen voor de ploeg van trainer Roeland ten Berge. Al zal dat tijd nodig hebben. "Ik heb veel ervaring, maar ik ben ook de nieuweling hier. Het is niet makkelijk om vanaf dag één te laten zien wat je werkelijk in huis hebt."

"Ik probeer het, maar ik ben in het begin ook verlegen. Dat zal wel even duren, maar hopelijk is het iets waarmee ik het team verder kan helpen", aldus de back, die tegen ADO Den Haag 70 minuten meespeelde. "Dit was mijn eerste wedstrijd in een tijdje, dus ik moet weer in een ritme komen. Maar als de staf volgende week wil dat ik negentig minuten speel, zeg ik natuurlijk 'ja, graag, dankjewel!", besluit Thrige Andersen met een lach.

Lees meer:
0 reacties