Verkooijen en Derks helpen Oranje O17 aan zege in EK-kwalificatie

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O17 heeft de derde en laatste EK-kwalificatiewedstrijd winnend afgesloten. De ploeg van coach Sherida van Bruggen was woensdag met 3-0 te sterk voor Zwitserland.

In Bulgarije verloor Oranje eerder van Finland (1-0), terwijl het wel wist te winnen van het gastland (6-2). Woensdag stond de laatste wedstrijd op het programma en daarin zegevierde Nederland ook. Oranje O17 kwam al snel op voorsprong via Fleur Verkooijen. In de elfde minuut opende zij de score.

Ranneke Derks zorgde na een halfuur spelen voor de 2-0. De speelster van PSV trof doel op aangeven van Rose Ivens, die ook bij de eerste Nederlandse goal de assist gaf. Uiteindelijk bepaalde Derks na ruim een uur spelen de eindstand op 3-0.

Door de zege eindigt Oranje O17 uiteindelijk als tweede in de poule, achter groepswinnaar Finland. Zij wisten drie keer te winnen.

Oranje O17 3-0 Zwitserland O17
11' 1-0
Fleur Verkooijen
29' 2-0 Ranneke Derks
63' 3-0 Ranneke Derks

Opstelling Oranje O17: Tissingh, Walk, Konink, Van Mierlo, Koopman (71' Algra), Verkooijen (90+' Hader), Derks, Van Drogen, Zuidberg (90+' Huisman), Lont (71' Haizoun), Ivens (46' Proost)

Lees meer:
0 reacties