Verhoeven stopt definitief: "Twijfelde vorig seizoen ook al"

Renate Verhoeven in het shirt van Achilles29
Renate Verhoeven in het shirt van Achilles29 Foto: © Orange Pictures

Na te hebben gespeeld voor onder meer FC Utrecht, PSV en Standard Luik is de koek op voor Renate Verhoeven. De 26-jarige speelster van DTS Ede heeft een punt achter haar carrière gezet.

In 2018 stopte Verhoeven als profvoetbalster, waarna ze doorging bij DTS Ede. Nu stopt ze dus helemaal. "Ik voetbalde bij DTS Ede al veel minder dan bij de profs. Ik stop voor mijn gevoel dus niet voor de tweede keer, maar wel definitief."

"Corona heeft me in laten zien dat er ook een leven is naast voetbal. Als dat virus er niet was geweest, had er meer moeite mee gehad", vertelt ze in gesprek met het Brabants Dagblad. Verhoeven heeft er lang over na moeten denken.

"Om eerlijk te zijn, twijfelde ik vorig seizoen ook al. Toen hebben we drie of vier wedstrijden kunnen spelen. Het leek me niks om er toen mee op te houden, dus besloot ik om nog aan dit seizoen te beginnen", vervolgt de voormalig profvoetbalster.

Verhoeven gaat aan de slag bij een glasvezelbedrijf, in ploegendienst. "Die werktijden maken elke week trainen en een wedstrijd spelen lastig. Daarnaast hebben mijn vriendin en ik een huis gekocht in Kerkdriel."

"De vrije tijd die ik heb, wil ik daar insteken. Het is klaar met me in allerlei bochten wringen. Ik heb lang genoeg alles opzij gezet voor voetbal", zegt Verhoeven, die haar tijd bij Standard Luik als hoogtepunt beschouwd.

"Het kampioenschap met Standard Luik is speciaal. Ik was nog nooit kampioen geweest. Met PSV hikten we er tegenaan. Ik was altijd tweede keeper en bij Luik heb ik alles gespeeld", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand