Verhoeve: "Het is zonde dat we het zo moeilijk maken voor onszelf"

Soraya Verhoeve in actie namens Ajax
Soraya Verhoeve in actie namens Ajax Foto: © Orange Pictures

Ajax zegevierde zondag met 2-1 op bezoek bij AZ. De Amsterdammers hadden aardig wat moeite met de Alkmaarders. Volgens Soraya Verhoeve maakte het Ajax vooral zichzelf lastig.

"De overwinning, de drie punten, dat is het belangrijkst. We hebben twee dagen geleden nog gespeeld, dus voor nu was het belangrijk om te genieten van op het veld staan, lekker te spelen en de drie punten. Dat is echt het allerbelangrijkste", reageerde de vleugelverdedigster na afloop bij ESPN.

"Op het laatst zag je dat we het, ja, ik wil niet zeggen moeilijk hebben, maar wel blij met de drie punten", zegt Verhoeve, die vindt dat dit Ajax niet mag overkomen. "We zijn Ajax, we weten welk niveau we kunnen aantikken. Dat hebben we in de Champions League laten zien tegen PSG. Ik denk dat het zonde is dat we het zo moeilijk maken voor onszelf."

Op het AFAS Trainingscomplex moest Ajax-coach Suzanne Bakker zes wijzigingen doorvoeren. Drie speelsters maakten hun officiële basisdebuut en er stonden flink wat jonkies op het veld. "Ik zie het niet als het tweede team. Ik denk dat iedereen best wel dicht bij elkaar ligt. Dat zien we op de training. Ik denk dat het best wel dicht bij elkaar ligt."

"Ik denk dat het voor ons meer is dat je jezelf moet belonen. Ook de speeltijd die je nu krijgt. Ik vind het jammer dat we het lastig krijgen om het zo maar te zeggen, maar zo voelde het in het veld niet. Ik dacht meer van 'als we bepaalde dingen goed doen, goed in het tempo blijven, dan hoeft het ook helemaal niet lastig te zijn voor ons'", aldus Verhoeve, die na een aantal wissels de aanvoerdersband mocht dragen.

"Ik speel al acht, negen jaar bij Ajax. Ik ben trots om voor deze club te spelen, dus als die aanvoerdersband om is, dan ben ik daar trots op. Maar of ik 'm wel of niet om heb, ik ben blij om in dit shirt te spelen", besluit de verdedigster.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
zo
3/03
Telstar W
16:45
SC Heerenveen V
za
9/03
ADO Den Haag V
14:00
Telstar W
za
9/03
Fortuna Sittard W
16:30
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand