Verenigingen Eredivisie Zaalvoetbal bundelen krachten

De verenigingen van de Eredivisie Zaalvoetbal hebben hun krachten gebundeld via de Coöperatie Eredivisie Futsal – Vrouwen (kortweg CEF-V). Op vrijdag 31 augustus a.s., voorafgaand aan de SuperCup, wordt dit feestelijk naar buiten gebracht met een symbolische ondertekening door alle deelnemende verenigingen. Een uitstekende start van het nieuwe zaalvoetbalseizoen.

In mei van dit jaar hebben de oprichters en bestuurders van de CEF-V, te weten Annette van der Weijden (voorzitter), Anet Lablans (secretaris) en Sharon van Zadelhoff (penningmeester), de coöperatie officieel opgericht bij de notaris. Vervolgens heeft de officiële ondertekening door alle deelnemende verenigingen plaatsgevonden.

Door het bundelen van de krachten van alle verenigingen in een coöperatie willen we gezamenlijk de volgende doelstellingen realiseren:

Voorafgaand aan de SuperCup plaatsen alle verenigingen hun handtekening op een groot symbolisch contract (20.15 uur). Daarna volgt de wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar van vorig seizoen (vanaf 20.30 uur). Na afloop van de wedstrijd zullen vervolgens eerst de seizoensprijzen worden uitgereikt (beste speelster, keepster, coach, talent en topscoorster) gevolgd door de uitreiking van de beker aan de winnaar van de SuperCup.

De wedstrijd om de SuperCup (landskampioen versus bekerwinnaar) wordt traditioneel georganiseerd bij de landskampioen, vv Pernis, de kampioen van het seizoen 2017/18 is gefuseerd met de TPP en zal onder deze naam verder gaan. In de bekerfinale moest het team van Sharon van Zadelhoff hun meerdere erkennen in KTP Nieuw Roden. Vrijdag aanstaande dus een reprise van de bekerfinale op 30 maart jl.

Lees meer: