Verdedigster Frijns hoopt op mooie zomer: "Dat zou heel cool zijn"

Emma Frijns heeft deze week haar handtekening gezet onder haar eerste profcontract bij PSV. De 19-jarige verdedigster, die het afgelopen jaar al regelmatig aansloot bij het eerste elftal, is daar uiteraard heel blij mee.

"Dit is supermooi. Het is een speciale dag. Ik heb er al een tijdje naartoe geleefd", vertelt Frijns bij PSV TV, vlak nadat ze tekende. "Ik kom door van Jong, dus dat is mooi", zegt de verdedigster, die zichzelf omschrijft als een verdedigster die ervan houdt om mee aan te vallen. "En mee naar voren te gaan. Een typische PSV-speelster, zo kan je het zeggen", lacht ze.

Frijns kende tot dusver al wat hoogtepunten in het PSV-shirt. "Ik heb al twee kampioenschappen mee mogen maken met Jong. Dat is supermooi. Wat voor jaar het is geweest voor mij? Dit jaar ben ik definitief doorgeschoven naar het eerste. Ik merk dat ik daar superveel leer en enorme stappen maak. Daar ben ik superblij mee."

De jeugdinternational van Oranje is echter nog lang niet uitgeleerd. "Ik wil mezelf doorontwikkelen als speelster en als persoon. Uiteindelijk hoop ik basisspeelster te worden en belangrijk te zijn voor het team, ook in aanvallend opzicht. PSV is daar absoluut een mooie plek voor."

Frijns lijkt zich op te kunnen gaan maken voor een mooie zomer: "Ik sta op de voorlopige lijst voor het WK Onder 20, wat gehouden wordt in Colombia. Dat is iets heel moois. Ik hoop dat ik daar deze zomer naartoe mag. Dat zou heel cool zijn."

Lees meer:
0 reacties