Verbakel stopt: "Pijn in mijn knie was voor topsport ondraaglijk"

Janne Verbakel in actie namens Jong PSV tegen VV Alkmaar
Janne Verbakel in actie namens Jong PSV tegen VV Alkmaar Foto: © Orange Pictures

Janne Verbakel maakte afgelopen zomer de overstap van PSV naar PEC Zwolle. Na 24 minuten voor de Blauwvingers moest de 19-jarige noodgedwongen een punt achter haar carrière zetten.

Die beslissing was weloverwogen. "Mijn gezondheid is het belangrijkste", realiseert Verbakel zich. "Ik ga er nu eerst voor zorgen dat ik pijnvrij dingen kan doen die horen bij het dagelijkse leven", geeft ze aan in het Eindhovens Dagblad. De aanvalster gaat ook niet meer op een lager niveau spelen.

Verbakel speelde vier seizoenen voor Jong PSV en maakte afgelopen zomer de overstap naar PEC Zwolle. "Ik was te oud voor het beloftenteam. Na een mooie periode vond ik het tijd een nieuwe stap te maken ergens in het land", legt ze uit. Bij PEC Zwolle was ze op haar gemak, maar knieproblemen strooiden roet in het eten.

"De pijn in mijn knie was voor topsport ondraaglijk. De pijn heeft een negatieve invloed gehad op het plezier om elke dag mijn voetbalschoenen aan te trekken. Het heeft mij uiteindelijk doen besluiten om te stoppen met mijn topsportcarrière", aldus Verbakel, die zich nu gaat richten op haar studie.

Lees meer:
0 reacties