Vera Pauw ontvangt oeuvreprijs: "Ik kan ze niet genoeg bedanken"

Vera Pauw
Vera Pauw Foto: © Pro Shots

Vera Pauw is woensdag in de prijzen gevallen bij de Rinus Michels Awards. De 61-jarige coach mocht de oeuvreprijs in ontvangst nemen. Het zorgde voor flink wat emotie bij Pauw, die een lastige tijd achter de rug heeft.

"Voor mij is dit veel meer dan een oeuvreprijs. De CBV is de eerste vakorganisatie die opstaat voor een vrouw die heeft doorgemaakt wat ik allemaal heb mee moeten maken. Daar kunnen ze in de kunstwereld en in de filmindustrie een voorbeeld aan nemen", reageerde Pauw bij Sportnieuws.nl.

De voormalig bondscoach van onder meer Oranje heeft een lastige tijd achter de rug. Zo onthulde ze twee jaar geleden dat ze als speelster en coach verkracht en seksueel misbruikt was door een trainer en twee topfunctionarissen uit het Nederlandse voetbal. Daarnaast werd ze door een aantal speelsters van haar oude club Houston Dash anoniem beschuldigd van wangedrag en nam de Ierse voetbalbond afscheid van Pauw als bondscoach.

"Het was een heel moeilijk jaar, maar het is wel extra speciaal om nu deze prijs te ontvangen", zegt Pauw. Volgens haar hebben de grootheden in het Nederlandse voetbal haar wel altijd gezien en gesteund. "Louis van Gaal, Dick Advocaat, Andries Jonker en de motor achter dit alles, Guus Hiddink, hebben mij altijd gesteund. Ik kan ze niet genoeg bedanken."

Pauw is de eerste vrouw die de oeuvreprijs in ontvangst heeft mogen nemen. "Het is uniek en daar ben ik trots op. In Nederland willen we het anders en het moet ook anders. De voetbalwereld heeft hiermee een belangrijke stap gezet."

Lees meer:
0 reacties