Veerle Buurman vertelt: "Dat advies altijd van KNVB-coaches gekregen"

Veerle Buurman aan de bal namens PSV
Veerle Buurman aan de bal namens PSV Foto: © Ed Voetee Photography

Veerle Buurman is een van de grootste talenten bij de PSV op dit moment. De zeventienjarige verdedigster, die in januari haar eerste profcontract tekende, stapte afgelopen zomer over van haar amateurclub naar Jong PSV, maar maakt nu al deel uit van het eerste team.

"Mijn ontwikkeling gaat heel snel, als een soort flits”, zegt Buurman in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Dat ik zo vlug naar vrouwen-1 kon, had ik niet verwacht. Dan maak ik mijn debuut, krijg ik een contract, sta ik in de basis. Ja, alles gaat heel goed en ik ben heel blij met de kansen die ik hier bij PSV krijg."

Buurman speelde voordat ze naar PSV kwam altijd tussen de jongens. "Dat advies heb ik ook altijd van KNVB-coaches te horen gekregen, al heb ik vooral van die tijd genoten. Het fysieke gedeelte en mijn snelheid heb ik echt meegenomen uit die twaalf jaar. Je moet op een gegeven moment wel slimmer gaan voetballen en staan om het nog te winnen, maar af en toe een sprintduel met snelle jongens aangaan vond ik juist weer een uitdaging. Tactisch spelinzicht is er bij de jongens dan weer veel minder. Het moment kwam om daar de stappen in te maken die voor het vrouwenvoetbal nodig zijn."

"Dit zijn speelsters met veel meer ervaring. Ze vangen me goed op in de groep en ik leer heel veel van die meiden", gaat ze verder in op de groep waarin ze terecht is gekomen. "De gezelligheid in de kleedkamer maakte ik nog niet eerder zo mee.”

Veerle Buurman aan de bal namens PSV
Buurman gaat als een raket bij PSV: "Af en toe is het besef er wel" Lees ook
Lees meer:
0 reacties