Vanity Lewerissa eerlijk: "Eigenlijk is alles met voetbal bijzaak"

Vanity Lewerissa
Vanity Lewerissa Foto: © Orange Pictures

Het leven van Vanity Lewerissa stond het afgelopen jaar flink op z'n kop. De aanvalster kreeg borstkanker, maar vocht zich terug en maakte onlangs haar rentree op het voetbalveld.

Nadat ze op 22 juli 2022 schoon werd verklaard, ging Lewerissa flink aan de slag. Afgelopen mei maakte ze haar rentree bij haar club Standard Luik. "Het was echt een heerlijk gevoel om weer met die meiden te spelen. Op het veld dacht ik: Ik heb het toch maar mooi geflikt", vertelt de aanvalster aan Voetbal International. Het gaat goed met Lewerissa, maar soms is het mentaal ook zwaar.

"Tijdens die ziekte zat ik in zo’n rollercoaster. Op die momenten dacht ik alleen maar: Ik moet door. Achteraf kwam pas het besef waar ik allemaal doorheen ben gegaan. Het is mentaal best heftig om bijvoorbeeld foto’s uit die tijd terug te zien. Gelukkig is het allemaal niet voor niets geweest", geeft ze aan. Ook haar haar begint weer te groeien: "Ik kan nu weer in de spiegel kijken zonder dat ik er zelf moeite mee heb. Ik ben vooral enorm trots en dankbaar dat ik hier nog zit."

Lewerissa heeft geen idee of het haalbaar is om komend seizoen aan te sluiten bij het eerste elftal van Standard Luik. Stiekem hoopt ze er wel op: "Het is mooi meegenomen als het lukt, maar ook niet heel erg als het niet haalbaar is. Ik heb de zwaarste strijd al gewonnen. Eigenlijk is alles met voetbal bijzaak", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties