Van Westeringh zoekt naar sponsoren: ''Heel belangrijk voor ons''

Op westeringh vrouwen 5fb3be6caecad
Op westeringh vrouwen 5fb3be6caecad Foto: © Orange Pictures

De vrouwen van SC Heerenveen gaan deze week diverse bedrijven benaderen om 'zakelijke vriend' te worden van het vrouwenelftal. Het doel is tweehonderd vrienden te vinden die elk 347 euro betalen, een totaalbedrag van bijna 70.000 euro.

Kirsten van de Westeringh is één van de speelsters die woensdag haar best deed om mensen te overtuigen. "Het is natuurlijk een hele moeilijke tijd, vandaar deze actie. Daarmee proberen we toch wat hulp van bedrijven te krijgen", legt de 19-jarige middenveldster uit bij Omrop Fryslân. "We zijn heel druk bezig en af en toe heb je mensen of bedrijven die geinteresseerd zijn en het ook hartstikke leuk vinden."

"We hebben ook al een aantal bedrijven gevonden die ons zeker willen sponsoren, dus dat is heel fijn", vervolgt de jeugdinternational. "Veel mensen begrijpen heel goed waarom we bellen, maar zeggen dat ze zelf ook in zwaar weer verkeren. Iedereen heeft het moeilijk. Sommige sectoren hebben het iets makkelijker en zullen waarschijnlijk sneller sponsoren."

De extra inkomsten zijn van levensbelang voor de toekomst van het vrouwenvoetbal in Heerenveen, dat bovendien niet alleen wil overleven maar ook bovenin blijven meedoen. "Het is heel belangrijk voor ons. Als club zijnde willen we op een bepaald niveau aanhaken en daar is zeker geld voor nodig. Zeker als je geld in speelsters en in faciliteiten wil investeren."

Lees meer:
0 reacties