Van Walsem en Verkuijl naar Duitse ploeg: "Fortuna toonde interesse"

Een bal op het dak van het doel
Een bal op het dak van het doel Foto: © Pro Shots

Ilse van Walsem en Moisa Verkuijl gaan een prachtig avontuur aan. De twee speelsters verruilen Saestum voor VfR Warbeyen, dat uitkomt in de 3. Bundesliga.

De Duitse club werd dit seizoen tweede op het derde niveau. "Ik werd een paar maanden terug benaderd door een scout. Maar ik had mezelf voorgenomen dat ik eigenlijk de eredivisie in wilde. Heerenveen toonde interesse en later ook Fortuna Sittard. Ik wilde in eerste instantie niets weten van Warbeyen", legt de 23-jarige Van Walsem uit in het Algemeen Dagblad.

De spits werd uitgenodigd voor een gesprek en een rondleiding. Ook werd er getoond waar het nieuwe stadion moet komen. "Alles is het nieuwste van het nieuwste. Het is daar veel verder ontwikkeld dan in Nederland en financieel is het ook veel aantrekkelijker dan hier", aldus Van Walsem, die dit seizoen vijftien keer scoorde.

Daarnaast hoeft ze niet te verhuizen: "Voor Heerenveen en Fortuna had ik moeten verhuizen. Nu kan ik gewoon lekker thuis blijven wonen." Ook Verkuijl verscheen op het lijstje bij Warbeyen. "Ik speel al negen jaar met enorm veel plezier bij Saestum, maar voelde wel dat dit hét moment was om nog een stap te maken", aldus de 26-jarige. "Ik heb er wel behoorlijk lang over na moeten denken. Saestum is mijn veilige haven."

Van Walsem is enthousiast: "Ik dacht aan de eredivisie, maar voor nu is dit een betere stap. De eredivisie sla ik even over. Ik wil via Warbeyen de Bundesliga in."

Lees meer:
0 reacties