Van Veenendaal wil revanche nemen op Tsjechië: "Zeker weten!"

Op sari van veenendaal 6070bb3e81fe7
Op sari van veenendaal 6070bb3e81fe7 Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen maken zich op voor WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Tsjechië aanstaande vrijdag. In eigen huis werd het afgelopen september gelijk. Sari van Veenendaal wil daarom iets recht zetten.

"We hebben niet het resultaat behaald dat we graag wilden", vertelt de keepster aan de NOS. "De vorige keer hebben we het onszelf onnodig moeilijk gemaakt, dus het wordt een belangrijke wedstrijd."

"Het is jammer dat de selectie niet compleet is, maar het biedt ook kansen voor jonge speelsters die er nu bij zijn", vervolgt Van Veenendaal. "Na een groot toernooi (de Olympische Spelen van afgelopen zomer, red.) weet je dat speelsters vermoeid en geblesseerd kunnen raken. Het is hopen dat de groep die er nu staat de komende weken compleet blijft."

Van Veenendaal wil vrijdag revanche nemen. "Zeker weten! We hebben teruggekeken wat vorige keer niet goed genoeg was, dat moet nu beter. Zo'n eerste dag is altijd rommelig: het is gezellig en leuk, maar daarna gaat de knop om naar het serieuze werk", aldus de aanvoerder van Oranje.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand