Van Veenendaal: "Wil ons niet per se in de underdogpositie schuiven"

Sari van Veenendaal op de training van de OranjeLeeuwinnen
Sari van Veenendaal op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen zijn deze week begonnen aan de voorbereidingen op het EK. In Engeland zal de ploeg van bondscoach Mark Parsons de Europese titel uit 2017 gaan verdedigen.

Sinds die titel is alles anders voor de Leeuwinnen. "2017 is echt een kantelmoment geweest", geeft Sari van Veenendaal aan in gesprek met De Volkskrant. "Maar het heeft alles ook serieuzer gemaakt."

"Ik ben een liefhebber, en ik wil sowieso de beste zijn, maar er zijn ook andere dingen bijgekomen. Bekendheid bijvoorbeeld. Voor de sport vind ik dat fantastisch, en voor mezelf, ja, misschien iets minder fantastisch", vervolgt de doelvrouw.

Van Veenendaal weet dat Oranje het niet makkelijk gaat krijgen op het EK. "Ik wil ons niet per se in de underdogpositie schuiven, maar we moeten wel de werkelijkheid blijven zien."

Ze gaat verder: "Ik denk dat er om ons heen wel heel veel is gebeurd. Er zijn toplanden bijgekomen, topcompetities, en speelsters die zich ontwikkeld hebben. Het is gewoon allemaal dichter bij elkaar komen te liggen."

"Ik wil geen harde uitspraken doen over onze kansen, ik denk dat dat niet goed is voor ons. We moeten er gewoon alles doen om ervoor te zorgen dat we weer kunnen shinen op een toernooi", besluit de doelvrouw.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand