Van Veenendaal: "We bouwen, we groeien, we worden zichtbaarder"

Sari van Veenendaal
Sari van Veenendaal Foto: © Orange Pictures

Sari van Veenendaal zette in de zomer van 2022 een punt achter haar carrière. Een jaar later ging de voormalig doelvrouw aan de slag als adviseur vrouwenvoetbal bij de KNVB. In die rol is ze een ware ambassadrice voor het vrouwenvoetbal.

"Iedereen verdient dezelfde kansen, meiden en jongens. En of mensen ernaar willen kijken, bepalen ze zelf. Er wordt niemand iets opgedrongen en een televisie kun je ook uitzetten", zegt Van Veenendaal tegenover Voetbal International. "We bouwen, we groeien, we worden zichtbaarder. Kijk naar de toeschouwersaantallen bij interlands."

"En dat beperkt zich niet tot Nederland. Arsenal breekt toeschouwersrecord na toeschouwersrecord. Het is goed dat Nederland aanhaakt bij die trend", zegt de oud-doelvrouw. Waar haar eigen ambities liggen? "Mijn toekomst ligt nog open. Ik zal altijd iets met het vrouwenvoetbal willen blijven doen. Wat precies weet ik echt nog niet, ik wil ervaren wat ik leuk vind. Ik merk dat ik erg blij word van het werk dat ik nu in het amateurvoetbal doe."

"Ik draai nu een project rond de Final League, een dag waarop in alle leeftijdscategorieën meiden op één locatie een eindtoernooi van het seizoen spelen. Daarmee geven we ook die groep een podium", zegt Van Veenendaal.

Lees meer:
0 reacties