Van Veenendaal: ''Met publiek spelen, daar kijken we naar uit''

Op sari van veenendaal 6070bb3e81fe7
Op sari van veenendaal 6070bb3e81fe7 Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen zullen samen met IJsland, Tsjechië, Wit-Rusland en Cyprus gaan strijden om een ticket voor het WK van 2023.

Wedstrijden waarvan de Leeuwinnen het aan hun stand verplicht zijn om te winnen, zo vindt Sari van Veenendaal. "Dat mogen we ook uitspreken. Dat het een makkelijke poule is, hebben wij nog nooit kunnen en mogen zeggen. Het voelt vreemd om te zeggen dat we het wel even doen."

"Ik verwacht niet dat we er fluitend doorheen gaan. 'We doen het even', dat past ook niet bij ons. Als we op die manier gaan voetballen, gaat het 'm niet worden. We moeten gewoon respect hebben voor onze tegenstanders", vervolgt Van Veenendaal.

"De vorige EK-kwalificatie was makkelijker dan dat deze poule eruit ziet", is de goalie eerlijk. Toch eist ze het beste van haar ploeg: "We gaan zeker weerstand krijgen, dus we moeten weer goede wedstrijden spelen. Ik kijk ernaar uit, want naarmate we wedstrijden afvinken, des te dichter komen we bij het WK. Uiteindelijk speel je voor die grote toernooien, dus dan zijn dit belangrijke stappen."

De WK-kwalificatie begint in september. "Het zou leuk zijn om dan weer met publiek te kunnen spelen. Het zijn wedstrijden die erom gaan. Om dan met publiek te spelen, daar kijken we het meeste naar uit", aldus Van Veenendaal.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand