Van Veenendaal hoopt WK 2027 binnen te slepen: "Kan goed vertellen"

Sari van Veenendaal op de KNVB Campus
Sari van Veenendaal op de KNVB Campus Foto: © Pro Shots

De FIFA hakt vrijdagochtend de knoop door over de organisatie van het WK van 2027. De KNVB heeft de afgelopen maanden flink gelobbyed in de hoop stemmen binnen te halen voor het bid van Nederland, België en Duitsland.

Daarvoor werd onder meer Sari van Veenendaal ingeschakeld. De voormalig doelvrouw is de enige vrouwelijke ambassadeur namens Nederland. "Als ambassadeur vertel ik vooral mijn persoonlijke verhaal", vertelt ze in gesprek met het NRC. "Wat heeft het EK van 2017 in Nederland met mij gedaan? Wat heeft het met de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Nederland gedaan?"

"Ik kan goed vertellen hoe bijzonder en mooi het was. Dat zo’n EK meisjes heeft doen dromen van een toekomst in Oranje", zegt Van Veenendaal. Een paar maanden geleden bracht de FIFA-delegatie een bezoek aan Nederland. De oud-international was erbij: "Ik ben een dag met de afgevaardigden opgetrokken. We zijn onder andere naar Eindhoven geweest en hebben samen geluncht."

Ze besluit: "Ik merkte dat de gesprekken het makkelijkst liepen als mensen vanuit zichzelf begonnen over het EK van 2017 in Nederland of onze finaleplaats op het WK van 2019."

Lees meer:
0 reacties