Van Veenendaal geniet: "Het signaal dat je daarmee afgeeft alleen al"

Sari van Veenendaal op het trainingsveld bij de OranjeLeeuwinnen
Sari van Veenendaal op het trainingsveld bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Sari van Veenendaal zette in de zomer van 2022 een punt achter haar carrière. Een jaar later ging de voormalig doelvrouw aan de slag als adviseur vrouwenvoetbal bij de KNVB. In die rol ziet ze het vrouwenvoetbal ook ontwikkelen.

"Ik vind het mooi om te zien. Ook dat de meiden van nu hun ambities uitspreken. Die ambities zijn nu haalbaar. Mijn ambitie was om de beste Sari te laten zien. Dat kon niet mislukken, dat kon ik waarmaken", zegt ze in gesprek met Voetbal International. "Nu zien die meisjes in de jeugdopleiding van bvo’s en bij de amateurs hun idolen in de Eredivisie en bij de Leeuwinnen spelen."

Van Veenendaal gaat verder: "Je ziet ook dat sommigen nu samen spelen met hun voorbeelden. Zij hebben rolmodellen gehad en worden er nu zelf één." Zo wijst de oud-doelvrouw naar Esmee Brugts. "Hoe mooi is het om Esmee Brugts bij Barcelona te zien spelen? Dat is een droom voor meisjes en die is haalbaar. Er is een Esmee Brugts Cruyff Court."

"Het signaal dat je daarmee afgeeft alleen al... Wie niet weet wie Esmee Brugts is, gaat het wel opzoeken als-ie dat veldje ziet", denkt Van Veenendaal, die tijdens het EK van 2017 zelf ook uitgroeide tot rolmodel. "Maar niet zoals de meiden nu een rolmodel zijn. De situatie was toen anders. Ik had het niet door en deed er niets mee, alles was nieuw in onze tijd. We wonnen voor het eerst een EK in 2017, het stond nog in de kinderschoenen", weet ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand