Van Veenendaal blikt terug: "Waarde was tot grote hoogte gestegen"

Sari van Veenendaal in het shirt van PSV
Sari van Veenendaal in het shirt van PSV Foto: © Pro Shots

Maandagmiddag staan Ajax en Fortuna Sittard tegenover elkaar in de finale van de TOTO KNVB Beker. Sari van Veenendaal won De Dennenappel meerdere keren.

In 2021 zegevierde de voormalig doelvrouw met PSV. "Van alle bekerfinales die ik in mijn carrière heb gespeeld, is dit degene die mij het meest is bijgebleven", blikt Van Veenendaal terug op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Op 5 juni stond ze met PSV tegenover ADO Den Haag.

Voor de club uit Eindhoven was het de kans om het seizoen nog een beetje glans te geven, na het mislopen van de landstitel. "Omdat we er in de kwartfinale tegen PEC Zwolle (3-0) en in de halve finale tegen Ajax (1-0) echt voor hadden moeten strijden om de finale te bereiken, was in mijn ogen de waarde van de beker tot grote hoogte gestegen."

"Deze prijs wilde ik koste wat kost in de wacht slepen. Het ging ons echt niet gebeuren dat wij na het mislopen van de landstitel óók de bekerfinale zouden verliezen, nam ik mezelf voor", vertelt Van Veenendaal. In Almere waren er, vanwege het coronavirus, slechts achthonderd supporters welkom. "De sfeer in het stadion was echt geweldig", weet de oud-keepster nog.

"Het kippenvel stond op mijn armen. Aan alles voelde je dat het echt een finale was die we gingen spelen. En dat we dus echt een prijs konden winnen", aldus Van Veenendaal. Uiteindelijk gebeurde dat ook. PSV won met 1-0 van ADO Den Haag.

Lees meer:
0 reacties