Van Veenendaal besluit: ''Wij krijgen dan de finale, sowieso''

Mocht het WK 2027 in Nederland, België en Duitsland plaatsvinden, dan is het kijken naar hoe de wedstrijden verdeeld gaan worden. Grootste vraagstuk: wie krijgt dan de finale?

OranjeLeeuwin Sari van Veenendaal is daar duidelijk over: Nederland. "Wij krijgen dan de finale, sowieso", zegt ze bij Jinek. "Wij hebben het EK neergezet. Ik heb een heel goed gevoel aan dat toernooi overgehouden en ik denk heel Nederland."

"Dat we het met drie landen gaan organiseren is mooi, vooral omdat het buurlanden zijn. Omdat we daar een soort eenheid mee uit willen stralen. Maar er moet ergens een grens zijn en die ligt wel bij de finale. Nu weten België en Duitsland dat ook", lacht de doelvrouw.

Fresia Cousiño Arias is het daar wel mee eens: "De KNVB was wel de eerste met dit plan. In 2018 hebben zij al aangeklopt bij de Tweede Kamer om een beetje te lobbyen, om te kijken of dit haalbaar was en of zij erachter zouden staan."

"Dus Nederland was wel de eerste. Toen bekend werd dat het met meer deelnemers zou zijn, is er aangeklopt bij de buren. Dus dat vind ik wel een legitieme reden om een finale te krijgen", aldus de presentatrice.

Lees meer:
0 reacties