Van Veenendaal aangepakt: "Hoe lang blijft zij nog de nummer één?"

Stefanie van der gragt sari van veenendaal 6145e1391a66c
Stefanie van der gragt sari van veenendaal 6145e1391a66c Foto: © Pro Shots

Fred Buddenberg is uiterst kritisch op het vertoonde spel van de OranjeLeeuwinnen. Hij stelt in Trouw dat Oranje zonder plan het veld op leek te stappen en zet zijn vraagtekens bij doelvrouw Van Veendendaal.

"De nieuwe bondscoach zal al zijn tijd en energie nodig hebben om de Oranjevrouwen weer aan het voetballen te krijgen", zo begint Buddenberg in Trouw. "De Olympische Spelen in Japan verliepen ronduit teleurstellend en in de kwalificatiecyclus voor het WK gaat het van kwaad tot erger."

"Het leek erop alsof Nederland zonder plan het veld was opgestapt tegen het goed georganiseerde Tsjechië", gaat hij verder. "Van de beoogde speelwijze van Parsons, hoog druk zetten en de tegenstander geen ruimte geven om te voetballen, kwam niets terecht. Tsjechië kon zich naar hartelust uitleven met gevaarlijke tegenaanvallen."

Buddenberg is erg kritisch op keepster Van Veenendaal "In het kille Ostrava liet ze zich verrassen door een schot van zo’n dertig meter van Katerina Svitková. Bij hoekschoppen greep de keepster van PSV voortdurend te onzeker en te aarzelend in, wat na een uur spelen indirect leidde tot de 2-1 van Simona Necidová. Hoe lang blijft zij nog de onbewtiste nummer één?"

Lees meer:
0 reacties