Van Tol na roerige week: "De meiden vroegen om duidelijkheid"

Sandra van Tol
Sandra van Tol Foto: © Orange Pictures

Feyenoord sloot een roerige week vrijdagavond af met een 1-0 nederlaag tegen FC Twente. Zuur, maar toch is interim-trainer Sandra van Tol trots op de ploeg.

De Rotterdammers namen een dag na het verlies tegen PSV afscheid van Danny Mulder. Van Tol werd aangesteld als zijn tijdelijke opvolger en stond na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente voor de camera van het clubkanaal. "Ik ben hartstikke tevreden over hoe het team het heeft gedaan. We hebben echt gevoetbald, we hebben echt vanuit onze taak gevoetbald, we zijn heel gedisciplineerd geweest", was haar oordeel.

Van Tol gaat verder: "Als we dan kijken naar een FC Twente, die dan in de laatste fase de lange bal gaan spelen en zelf niks meer aan het voetballen toekomen... Dan denk ik gewoon dat wij het super goed gedaan hebben. We hadden gewoon recht op een gelijkspel hier", aldus de coach, die aangeeft dat de ploeg de beslissing van de club om Mulder te ontslaan moet respecteren. "Het is een roerige week geweest, maar we hebben het met de meiden super goed opgepakt."

"We hebben veel met elkaar gepraat. Alles was wel gericht op deze wedstrijd, want die kwam wel best vroeg. Dat hebben we met elkaar gedaan. De meiden vroegen om duidelijkheid, ik heb geprobeerd om ze duidelijkheid te geven", aldus Van Tol. "We hebben goede trainingsdagen met elkaar gehad, er zat weer energie in de ploeg. De meiden zijn denk ik met een goed gevoel van het veld gegaan."

"Ik ben super trots op hoe het team zich vandaag (vrijdag, red.) staande heeft gehouden. De samenwerking met elkaar, voor elkaar door het vuur willen gaan. Het is lastig om te zeggen, maar ik vond dat ze dat deden. Als we dan hier met een 1-0 verlies staan, dan is dat wel zuur. Ik denk dat een punt verdiend was geweest", besluit de interim-trainer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
29/01
Feyenoord V
12:15
Fortuna Sittard W
di
31/01
PSV V
19:00
FC Twente V
di
31/01
VV Alkmaar W
20:00
SC Heerenveen V
vr
3/02
VV Alkmaar W
19:30
Feyenoord V
vr
3/02
PEC Zwolle V
19:30
Excelsior Rotterdam W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 11 52 33
2 Ajax V 12 33 33
3 Fortuna Sittard W 10 10 19
4 ADO Den Haag V 11 9 16
5 PSV V 10 4 16
6 Feyenoord V 10 0 16
7 VV Alkmaar W 11 -21 10
Bekijk de hele stand