Van Straten tegen oude club: "In het begin wel even spannend"

Dieke van Straten keerde vrijdagavond voor even terug op het oude nest. De FC Utrecht-middenveldster ging op bezoek bij PSV, de club waar ze jaren voor speelde.

"Het was leuk. Het was in het begin wel even spannend, om hier weer te zijn. Vooral heel leuk. Leuk om tegen je oude ploeggenoten te spelen. Het was heel bijzonder", zegt Van Straten tegenover DUIC. "Ik voelde wel wat anders dan bij de voorgaande wedstrijden. Ik was wel iets meer gespannen. Het is alleen maar leuk om zoiets mee te maken tegen je oude club."

Tegen PSV kwam Van Straten in actie als rechtsback. "Ik had het een dag van tevoren al gehoord en ik heb in de voorbereiding al een paar keer rechtsback gestaan, dus ik heb al wat ervaring op kunnen doen. Het was alles geven wat ik in me heb en het team proberen zo goed mogelijk te helpen. Ik denk dat ik zelf wel tevreden kan terugkijken. Ik heb hard gewerkt en ik ben gewoon blijven gaan", zegt ze.

Uiteindelijk ging FC Utrecht met 4-0 onderuit. "In de rust stonden we met 2-0 achter, maar het was nog niet verloren. We gingen door tot het laatste fluitsignaal. Het is 4-0 geworden, dat is even balen. Maar we gaan gewoon de beelden terugkijken, even tot rust komen in de interlandperiode en dan gaan we gewoon weer door."

Of de nederlaag een harde les is? "Je speelt nu wel tegen een topclub. Het is een harde les, maar we worden hier alleen maar beter van. We kunnen hier alleen maar sterker van terugkomen", aldus Van Straten.

Lees meer:
0 reacties