Van Straten geniet: "Ik denk dat dit de perfecte stap was voor mij"

Dieke van Straten (FC Utrecht) juicht
Dieke van Straten (FC Utrecht) juicht Foto: © Pro Shots

Dieke van Straten beleefde afgelopen zondag een droomdebuut bij FC Utrecht. De van PSV overgekomen middenveldster opende in De Galgenwaard de score tegen Feyenoord.

"Dat we al dat harde werken van de afgelopen twee maanden hebben kunnen omzetten in een overwinning, voelt fantastisch", zegt de 19-jarige Van Straten tegenover het Algemeen Dagblad. "Maar dat ik daar op deze manier ook zelf een rol in speel, had ik echt niet durven dromen."

Afgelopen zomer maakte Van Straten de overstap van Eindhoven naar Utrecht. "Ik ben hierheen gekomen om basisspeelster te worden. Dat was ik vandaag (zondag, red.), en hoop ik de rest van het seizoen vast te houden. Ik denk dat dit de perfecte stap was voor mij", zegt de jongeling, die genoot van het aanwezige publiek in De Galgenwaard.

"Dat was niet normaal! Ze waren fantastisch. Onze coach zei al dat we er gewoon van moesten genieten. Tijdens de wedstrijd lukt dat niet altijd, maar als het spel dan even stilligt en je om je heen kijkt, geeft dat kippenvel", besluit Van Straten.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand