Van Soest schuift 'droomkandidaat' naar voren: "Dat is de vraag"

Sarina Wiegman en Arjan Veurink
Sarina Wiegman en Arjan Veurink Foto: © Pro Shots

De KNVB moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Na een teleurstellend EK is er afscheid genomen van Mark Parsons.

En dus kan het speculeren over een nieuwe bondscoach begonnen. Wie moet Parsons opvolgen op weg naar het WK van 2023? "Voormalig assistent Arjan Veurink lijkt de ideale nieuwe bondscoach", aldus Lars van Soest in De Telegraaf.

"In de wandelgangen worden ook de namen van Andries Jonker en Emma Hayes (Chelsea) genoemd", vervolgt hij. Van Soest is kritisch op de prestaties van Parsons bij Oranje.

"Waar Wiegman met Engeland haar vijf jaar eerder met Oranje behaalde Europese titel prolongeerde, zat men in Zeist met ’Mark Min’", schrijft Van Soest.

Volgens hem was die bijnaam 'direct al gerechtvaardigd'. "Vanwege het feit dat de KNVB-bazen hem als parttimer zonder de juiste trainerspapieren aan het roer van het succesvolle vlaggenschip zetten. De kandidaten lagen misschien niet voor het oprapen, maar dit ging wel heel ver", is de journalist van mening.

Parsons had bij Oranje last van meerdere blessures en coronagevallen. Op het EK selecteerde hij, noodgedwongen, door. "Het neemt niet weg dat Parsons voor de rest amper wist te overtuigen", aldus Van Soest.

Volgens de journalist lijkt Veurink dus de 'droomkandidaat'. "Het is echter de vraag of hij richting het WK van volgend jaar weg wil bij een van de sterkste landenteams van dit moment. Hij beschikt ook niet over de benodigde UEFA Pro-diploma, al vormde dat bij Parsons ook geen probleem."

Assistent Jessica Torny kan volgens Van Soest de honneurs, al dan niet tijdelijk, waarnemen. "Ze heeft nog een doorlopend contract én is een van de vijf Nederlandse vrouwen die over het hoogste trainersdiploma beschikt", besluit hij.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand